Beets Meutgeert New Jazz Orchestra ft. Izaline Calister | Gershwin Celebration

March 6, 2022
15:00
Beets Meutgeert New Jazz Orchestra ft. Izaline Calister | Gershwin Celebration
Peter Beets

Beets Meutgeert Jazz Orchestra maakt en speelt nieuwe bewerkingen die op smaak worden gebracht door de eigenzinnige draai van de bevlogen orkestleden. Iedere keer grijpen ze een ander thema bij de kladden met verrassend samenspel, betoverende solo’s en uiteraard vlijmscherpe swing. Dit keer staan de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin centraal.

Gerwin haarscherp in beeld
Meer dan tachtig jaar na zijn dood raakt de krachtige muziek van Gershwin nog steeds de gevoelige snaar. In de originele aanpak van het Jazz Orchestra komt oerkracht van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld. Natuurlijk komen delen uit Porgy and Bess aan bod, afgewisseld met songs uit musicals. Ook Rhapsody in Blue wordt letterlijk en figuurlijk nieuw leven ingeblazen. We garanderen je een caleidoscopische muzikale ervaring waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut.

Izaline Calister
Van verstilde emotie via rijke melancholische romantiek naar onstuimige overvloed en blijdschap – wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspektakel. Haar stem en interpretaties krijgen de perfecte voedingsbodem met de orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleiding van Beets.

De pers over dit programma
“ De stukken van Gershwin krijgen een vorstelijke, maar ook degelijke behandeling met mooie tempowisselingen en klinkende improvisaties. Als pianist staat Peter Beets op eenzame hoogte, als begeleider en solist. Hij heeft een prachtige touche en weet de essentie van de melodie exact te raken.”
Jazzflits, Sjoerd van Aelst

Beets Meutgeert Jazz Orchestra
In 2010 werden ze samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van Beets Meutgeert Jazz Orchestra; een platform voor een nieuwe generatie jazzmusici. Deze achttienkoppige bigband bestaat naast Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel, uit jong aanstormend jazztalent. Hun repertoire is geworteld in de traditionele jazz, is beïnvloedt door klassieke muziek en is altijd eigentijds en swingend.

.mapouter{position:relative;text-align:right;height:500px;width:600px;}using google maps on your website.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:500px;width:600px;}