Jazz Orchestra of the Concertgebouw Dutch Jazz Heritage Trilogy Part One: Miles Davis

November 12, 2021
20:30
Jazz Orchestra of the Concertgebouw Dutch Jazz Heritage Trilogy Part One: Miles Davis
Peter Beets

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Parkstad Limburg Theaters presenteren samen de drieluik ‘Dutch Jazz Heritage’. In elk van deze concerten staat een legendarische jazzlegende centraal. We starten de reeks met een ode aan Miles Davis.

Miles Davis
Trompettist Miles Davis bracht in 1959 het baanbrekende Kind Of Blue uit waarop onder andere saxofonist en avant-garde pionier John Coltrane te horen is. In 1960 was het album nog nauwelijks doorgedrongen tot Nederland. Sterker nog: Toen Davis en Coltrane op 9 april 1960 concerten gaven in ons land spraken velen schande van de muziek. Nu, 60 jaar later, heeft Kind of Blue een vaste plek ingenomen in de platenkast of de Spotify-playlist van vele muziekliefhebbers.

Historisch concert
Onder leiding van Rob Horsting reconstrueert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het legendarische optreden en de sfeer van 60 jaar geleden. Muziekjournalist en ooggetuige Bert Vuijsje vertelt het boeiende historische verhaal aan de hand van originele foto’s en filmbeelden. Met zijn eigentijdse vertolkingen plaatst het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de jazz van toen in het heden.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit de beste Nederlandse jazzmusici en is stevig geworteld in de Nederlandse big band traditie. De gerenommeerde big band speelt regelmatig met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Joshua Redman, Dr. Lonnie Smith, Christian Scott en in het verleden ook met Toots Thielemans. Het orkest won maar liefst twee Edison Awards; voor Crossroads ( 2019) en Blues for the Date (2010).

.mapouter{position:relative;text-align:right;height:500px;width:600px;}how to embed google map in html.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:500px;width:600px;}