THE QUARTET-NL | PIET NOORDIJK TRIBUTE

October 8, 2021
20:30
Amsterdam
Bimhuis
THE QUARTET-NL | PIET NOORDIJK TRIBUTE
Peter Beets

Op 8 oktober 2021 is het tien jaar geleden dat Piet Noordijk overleed. De Nederlandse altsaxofonist en klarinettist was een belangrijke pleitbezorger van de naoorlogse bebop in Nederland. In zijn vruchtbare carrière van bijna zes decennia was hij spin in het web in de Nederlandse jazz- en improvisatiewereld en speelde hij met de grootste jazzartiesten ter wereld, waaronder Nina Simone, Dexter Gordon, Toots Thielemans en Wynton Marsalis. Jazzhistoricus en NOS-programmamaker Michiel de Ruyter zou hem later de beste altsaxofonist van Nederland noemen.

Tijdens dit concert wordt Piet op juiste wijze geëerd: met een ode aan de meestersaxofonist door altsaxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink (The Quartet-NL), die allemaal met Piet hebben samengespeeld. In het speciaal Han Bennink, die als beginnend muzikant al op de planken stond en goed bevriend was met Piet. Het kwartet nodigt voor het tribute concert ook speciale gasten uit, die later bekend worden gemaakt.

fmovies.mapouter{position:relative;text-align:right;height:500px;width:600px;}add google map to html.gmap_canvas {overflow:hidden;background:none!important;height:500px;width:600px;}